Pripremni tečajevi za međunarodne ispite

Pripremni tečajevi za međunarodne ispite

Pripremni tečajevi za međunarodne ispite

Prije početka pripremnog tečaja, provodi se testiranje kako bi se utvrdilo dali je polaznikovo predznanje dovoljno za upis određenog tečaja, budući su ovi tečajevi vrlo zahtjevni. Nastava se temelji na raznovrsnim aktivnostima i tehnikama koje razvijaju vještine pisanja, čitanja,slušanja i govora, a osobita pažnja pridaje se vještini pisanja. Tijekom tečaja polaznici se testiraju na prethodno korištenim ispitnim materijalima i time prate svoje napredovanje.

 

International English Language Testing System (IELTS)

IELTS (International English Language Testing System) najpopularniji je ispit iz engleskog jezika na svijetu. Svake se godine polaže više od dva milijuna IELTS ispita.

Polaganje IELTS ispita otvara vam nove mogućnosti. Može vam pomoći da živite, studirate i radite širom svijeta. Više od 8.000 organizacija priznaje IELTS ispit, uključujući državne, akademske i poslovne ustanove. Zapravo, IELTS je jedini ispit koji se priznaje u imigracijske svrhe u svim zemljama koje zahtijevaju polaganje ispita iz engleskog jezika.

IELTS ispit sastavljen je tako da vam pomogne u uporabi engleskog jezika u vašem novom životu u inozemstvu. U manje od tri sata ocijenit će sve vaše jezične vještine: slušanje, čitanje, pisanje i govor.

Najučinkovitiji način za testiranje konverzacijskih vještina je razgovor "licem u lice". IELTS je najšire prihvaćen ispit iz engleskog jezika koji obuhvaća individualni, "jedan na jedan" konverzacijski ispit za ocjenjivanje komunikacijskih vještina.

Sastavljaju ga stručnjaci i priznaje se širom svijeta - možete biti sigurni da će IELTS ispit dati pravednu i dosljednu ocjenu vašeg poznavanja engleskog jezika.

Pripremni tečaj za uspiješno polaganje ovog zahtijevnog ispita možete upisati kod nas te dobiti sve informacije o ispitu, ispitnim rokovima i načinu pripreme.

Više informacija o IELTS-u možete pročitati na službenim stranicama British Councila u Zagrebu: http://www.britishcouncil.hr/ispit/ielts

 

Cambridge ESOL ispiti

Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages) dio je svjetski poznatog Sveučilišta u Cambridgeu.Osnovan 1858, danas je vodeće ime u svijetu obrazovnih ispita, koji su izrađeni prema standardima Vijeća Europe i udruženja ALTE (Association of Language Testers in Europe), europskog udruženja za izradu testova.

Svjedožbe Cambridge ESOL ispita bit će garancija vašeg znanja bez obzira želite li studirati u inozemstvu, tražite li posao u renomiranoj međunarodnoj tvrtki ili jednostavno tražite potvrdu o svom znanju engleskog jezika.

Ispiti se održavaju 3 puta godišnje- u ožujku, lipnju i prosincu (prijave se vrše 2-3 mjeseca unaprijed), IELTS se održava svakog mjeseca osim u srpnju i kolovozu, a prijavljuje se 5 tjedana unaprijed.Svake godine više od 2 milijuna kandidata u ispitnim centrima širom svijeta polaže Cambridge ispite iz engleskog kao stranog jezika.

Detaljnije informacije o ispitima, pripremnim tečajevima i rokovima prijave možete dobiti kod nas.

 

First Certificate in English (FCE)

FCE ispitom potvrđujete sposobnost korištenja engleskog jezika u pismenoj i usmenoj komunikaciji.Ova međunarodno priznata diploma za višu srednju razinu znanja engleskog jezika, priznaje se u inozemstvu kao dokaz o znanju jezika prilikom zapošljavanja u trgovini i industriji kao i za odnose s javnošću,bankovno poslovanje, hotelijerstvo i turizam.

 

Certificate in Advanced English (CAE)

Ovim međunarodnim ispitom potvrđujete da ste napredni korisnik engleskog jezika i da kao takvi vladate usmenom i pismenom izražavanju.Od iznimnog je značaja za poslodavce diljem svijeta, kao potvrda za upis na fakultet u inozemstvu i za mnoge vladine organizacije.

 

Business English Certificate (BEC)

Pomoću ove međunarodno priznate diplome možete potvrditi svoje znanje poslovnog engleskog jezika i sposobnost njegovog profesionalnog korištenja.Zainteresirani za ovu diplomu su oni koji žele karijeru u međunarodnom poslovanju i trgovini, te oni koji imaju interes za rad u inozemstvu ili stranoj tvrtki.
Postoje tri BEC razine (Preliminary B1, Vantage B2, Higher C1), a svaka od njih posebnu pažnju pridaje vještinama:čitanje, pisanje, slušanje i govor.

 

Ispiti Goethe-Instituta

U posljednjih deset godina interes i potreba za učenjem njemačkog jezika u velikom su porastu, budući se njemački jezik najviše govori u Europi a na cijelom svijetu on zauzima 10.mjesto.Znanje njemačkog povećava mogućnost zapošljavanja jer sporazumijevanje s njemačkim poslovnim partnerima na njihovom materinskom jeziku čini pregovore uspješnijima, a komunikaciju učinkovitijom.Kad je riječ o studiranju, istraživanju i znanosti, njemački po važnosti zauzima drugo mijesto na svijetu.
Dobro poznavanje njemačkog jezika vrlo je vrijedno u cijelom svijetu. Ali ono je još važnije ako imate potvrdu o znanju jezika jer ga se može ispravno procijeniti tek nakon ispita, a tek kada imate priznatu potvrdu o poznavanju jezika, to znanje možete dokazati drugima, npr. pri prijavi za posao.
Ispiti iz njemačkog jezika koje provodi Goethe-Institut temelje se na stupnjevima Zajedničkog referentnog okvira za jezike (ZEROJ).Oni započinju s ispitom „Goethe-Zertifikat A1“ (za početnike) i završavaju s najvišim stupnjem C2 (znanje njemačkog gotovo na razini izvornog govornika).Priznati su i uživaju ugled u cijelom svijetu, omogućuju studiranje na njemačkim sveučilištima i veleučilištima te pomažu u razvoju karijere i olakšavaju promjenu škole, zemlji i inozemstvu.
“Goethe-Zertifikat C2:Grosses Deutsches Sprachdiplom“ omogućuje studentima iz inozemstva studiranje na njemačkim visokim učilištima, dok je za zaposlenje tražen Goethe –Zertifikat B2 (Zertifikat Deutsch für den Beruf).
Za dodatne informacije slobodno nam se obratite.

www.goethe.de/pruefungen